Duurzaam bronbeleid

Duurzaam beheer van mineraal- en bronwater betekent dat er niet meer water wordt gewonnen dan de natuur jaarlijks aanlevert. Het mineraalwater wordt geput zonder de bron uit te putten. 

Milieu-impact zeer beperkt

Het drinken van natuurlijk mineraalwater en bronwater past uitstekend in een duurzame leefstijl. De milieu-impact is zeer beperkt:

  • De CO2-uitstoot van de jaarlijkse consumptie per persoon (22 liter) staat gelijk aan slechts 22 kilometer autorijden (bron: onderzoek CE Delft 2009 en RDW.nl)
  • De totale jaarconsumptie per persoon, heeft een waterfootprint die gelijk is aan het eten van 5 gram (!) rundvlees per jaar (bron: Waterfootprint Network)
  • De jaarlijkse consumptie per Nederlander staat qua waterhoeveelheid gelijk aan 2 a 3 minuten douchen.

Ook is mineraal- en bronwater een lokaal product: vrijwel al het in Nederland verkochte water komt uit Nederland of vlak over de grens met België. Alle verpakkingen zijn bovendien 100% recyclebaar.

Van belang is ook te realiseren dat in Nederland relatief weinig mineraal- en bronwater wordt gedronken (zo’n 22 liter per persoon per jaar). In andere EU landen wordt veel meer gedronken: Italië bijvoorbeeld (198 liter) en Duitsland (156 liter) en België (129 liter). Bekijk hier de consumptiecijfers van FWS.