Gezonde levensstijl

Een goede gezondheid is het belangrijkste dat er is. Om gezond te blijven is naast voldoende beweging een gezonde en gevarieerde voeding essentieel. Met hulp van de Schijf van Vijf is het eenvoudiger eten en drinken gevarieerder en gezonder te maken. Het brede aanbod verfrissende dorstlessers maakt het voor de consument gemakkelijker bewustere keuzes te maken. Suikervrije of minder suiker bevattende frisdranken, sappen, waters met een smaakje en kleinere verpakkingen sluiten hier goed bij aan.

Lees meer over gevarieerde hydratatie

Gevarieerd eten en drinken is gezond

Nationale Frisse Drankenonderzoek 2019

  1. 4 op de 5 Nederlanders kiest wel eens bewust voor een light of zero drankje.
  2. 83% van de ondervraagden merkt op het aanbod van waters met een smaakje is gestegen t.o.v. 2 jaar geleden.
  3. Water wordt de hele dag door gedronken. Minder bij het ontbijt, dan vooral vruchtensap.
  4. GenZ drinkt relatief vaak mineraal-/bronwater (38%) en limonadesiroop (28%) uit gewoonte.
  5. 54% van de Nederlanders vindt dat frisdrankproducenten aandacht besteden aan het gezonder maken van hun producten.
  6. Bron: Nationale Frisse Dranken Onderzoek

Nationaal Preventieakkoord

De frisdrankensector heeft in het kader van het Nationaal Preventieakkoord afgesproken om de calorieën die via frisse dranken worden ingenomen in 2020 met 25% en in 2030 met 30% te verlagen. Dit wordt o.a. gerealiseerd door de vermindering van suiker in bestaande producten, door de introductie van steeds meer frisse dranken zonder suiker (zero) of heel weinig suiker (light) en door de introductie van kleinere verpakkingen. 

Lees verder

FWS | minder calorieën in frisse dranken

Zoetstoffen als vervanging voor suiker

In light en zero frisdranken is suiker gedeeltelijk of geheel vervangen door zoetstoffen. Ze leveren daarom veel minder energie dan de regular frisdranken. Een light frisdrank moet minstens 30% minder suikers of calorieën bevatten dan een gewone frisdrank. Bij zero varianten is helemaal geen suiker toegevoegd aan de frisdrank. Op het etiket van een frisdrank staat altijd vermeld of zoetstoffen zijn gebruikt en hoeveel calorieën het product oplevert. 

Lees er alles over op zoetstoffen.nl

Zoetstoffen als vervanging voor suiker