Onze dranken

Frisdrank

Frisdranken kennen een lange geschiedenis en wonnen in Nederland aan populariteit na de Tweede Wereldoorlog. Frisdranken bestaan uit koelzuurhoudende dranken en niet-koolzuurhoudende dranken. De meest voorkomende ingrediënten zijn water, suiker en/of zoetstof en additieven. Tijdens het maakproces van koelzuurhoudende dranken is uiteraard koolzuur toegevoegd. De afgelopen jaren hebben frisdrankproducenten een variëteit aan productinnovaties op de markt gebracht, zoals light en zero dranken.

Lees verder
Frisdrank

Waters

Al sinds de prehistorie is water voor consumptie niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Tegenwoordig is water verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen natuurlijk mineraalwater, bronwater, kraanwater en water met een smaakje. Mineraal- en bronwaters hebben unieke eigenschappen door de natuurlijke zuiverheid en de constante kwaliteit. Alle waters zijn zowel verkrijgbaar in platte als in bruisende varianten.

Lees verder
Waters

Sappen

Meer dan honderd jaar geleden waren sappen nog een zuur apothekersdrankje voor ‘medicinale’ toepassingen. Nieuwe technieken en interventie van het Ministerie van Landbouw maakten het mogelijk van deze sappen een heerlijke gezonde dorstlesser te maken. Sappen zijn vol van smaak en in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo past sap gemaakt van 100% puur fruit prima bij een gezonde en gevarieerde leefstijl. In vruchtendrank is een flinke hoeveelheid vruchtensap verwerkt, maar ook zijn suiker of zoetstof toegevoegd.

Lees verder
Sappen

Energiedranken

Energiedrank is een functionele drank die vanwege de ingrediënten cafeïne, taurine en B-vitamines meer energie geeft en meer alertheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en in varianten met of zonder suiker. Producenten van energiedranken hebben een gedragscode opgesteld betreffende de etikettering en marketing van energiedranken.

Lees verder
Energiedranken

Siropen

Limonade, aanmaaklimonade of ranja zijn verschillende benamingen voor de productgroep siropen. Siropen zijn drinkbaar na het aanlengen met water, al zijn ze ook kant-en-klaar beschikbaar. Oorspronkelijk drinken vooral kinderen siroop, maar tegenwoordig is het een trend onder volwassenen. Zij drinken het als verfrissende dorstlesser. Siropen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en in suikervrije en light varianten.

Lees verder
Siropen