
Versnelling caloriereductie: - 30% in 2025
Frisdrankproducenten verlagen calorieën volgens afspraken in het Nationaal Preventieakkoord.
Frisdrankproducenten verlagen calorieën volgens afspraken in het Nationaal Preventieakkoord.
Onderzoek RIVM: aantal jongeren dat regelmatig energiedrank drinkt is de afgelopen jaren verder afgenomen.
Voor vierde jaar op een rij een duidelijke stijging consumptie mineraal- en bronwater in Nederland.
Eind 2018 zullen er op middelbare scholen, naast water, alleen nog laagcalorische en calorievrije frisdranken beschikbaar zijn.
De consument kiest steeds bewuster zijn of haar verfrissende drankje. Groter aanbod drankjes met minder tot geen calorieën.
In de media verschenen de laatste maanden enkele berichten over het effect van koolzuur in drankjes.
Publicatie magazine 'Gezondgids' van de Consumenten over tanderosie. Niet de suikers maar de zuren in voedingsmiddelen zélf zijn de veroorzakers van tanderosie.
Advies Voedingscentrum voor jongeren tussen 13 en 18 jaar. Maximaal 1 cafeïnerijk drankje per dag.
FWS heeft code opgesteld voor de etikettering en marketing van energiedranken.
Europese frisdrankproducenten zetten in op caloriereductie in frisse dranken om consumenten aan te moedigen om vaker voor laag calorische frisdranken te kiezen.
Consumptie water met een smaakje stijgt fors. Consumenten worden zich steeds bewuster van het belang van voldoende hydratatie.
Ons lichaam verliest per dag gemiddeld 2,6 liter aan vocht. Uit voeding halen we dagelijks gemiddeld 1 liter vocht. Om het overige vochtverlies aan te vullen is het belangrijk om voldoende te drinken.
Verzameling historische flessen, machines, emballagegoederen, en reclame- en promotiematerialen gerelateerd aan de Nederlandse industrie van frisse drankensector is te bezichtigen in Veghel.