Help de Horeca

Met het initiatief Helpdehoreca.nl ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met vele (horeca)partners de Nederlandse horecaondernemers in deze moeilijke periode. Ook FWS steunt dit initiatief. Meer dan 4.500 ondernemers hebben zich de afgelopen dagen al aangemeld.

Via het platform kunnen  waardebonnen worden aangeschaft door iedereen die de horeca in Nederland een warm hart toedraagt. Deze waardebonnen helpen de ondernemers aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn. Consumenten kunnen de waardebonnen verzilveren zodra de cafés en restaurants hun deuren weer openen. 

 

Samen uit, Samen thuis

 Een branchbreed initiatief waarbij verschillende merken en bedrijven uit de horeca- en voedingsmiddelenbranche hun handen ineen hebben geslagen om restauranteigenaren een extra steun in de rug te geven. Met ‘Samen uit, samen thuis’ roepen zij Nederlanders op om júist nu ‘uit eten’ te blijven gaan, maar dan thuis om zo hun favoriete lokale restaurants te blijven steunen en de drastische omzetderving van veel restauranteigenaren en franchisenemers enigszins te beperken.

De campagne is 25 maart gestart met advertenties in landelijke dagbladen. Hierin wordt opgeroepen lokale restaurants te steunen en dit te delen met #samenuitsamenthuis. Daarnaast volgt er een online social campagne die door alle betrokken partijen gedeeld wordt en is de campagne ook offline in verschillende steden op abri’s te zien, waarbij er per stad lokale restaurants uitgelicht worden. Ook zal er een tv-commercial tijdens STER-reclameblokken te zien zijn.  

Samen uit, samen thuis’ is een partner-initiatief van Ben & Jerry’s, Burger King, Coca-Cola in Nederland, Deliveroo, Domino’s, FEBO, I Love Sushi, KFC, Lipton Ice Tea, Subway, Thuisbezorgd.nl, Uber Eats, Unilever Food Solutions, Vermaat en Vrumona die zij aan zij staan om de gehele horecasector te ondersteunen. Zij roepen mensen juist nu op om hun favoriete restaurant te helpen door er te bestellen of af te halen en een foto van hun bezorg- of afhaalmaaltijd te delen op social media met de hashtag #samenuitsamenthuis.