Coca-Cola Nederland

Plastic flessen van 100% gerecycled plastic

Coca-Cola in Nederland zal al haar plastic flessen van 100% gerecycled plastic maken. In september 2020 gingen alle kleine plastic flessen al over naar 100% gerecycled plastic (rPET) en in de tweede helft van 2021 volgen ook alle grote flessen. Dit wordt ondersteund met de campagne ‘Leeg ook waardevol'. Nederland is daarmee het tweede land wereldwijd waar Coca‑Cola stopt met het gebruik van nieuw plastic in alle flessen.

Coca-Cola flessen van 100% gerecycled plastic

Nieuwe flessen zonder nieuw plastic

In Nederland is Coca‑Cola de eerste frisdrankproducent die voor het volledige portfolio stopt met het gebruik van nieuw plastic in flessen. Eerder introduceerde de producent al flessen van 100 procent gerecycled plastic voor de merken Chaudfontaine en Fuze Tea. Het bedrijf pakt hier nu versneld op door met het volledige lokaal geproduceerde portfolio in Nederland waaronder de merken Coca‑Cola, Sprite en Fanta1. Daarmee loopt Coca‑Cola in Nederland voor op de West-Europese ‘This is Forward’ doelstelling om tegen 2023 minimaal de helft van het materiaal dat wordt gebruikt voor alle PET-flessen te laten bestaan uit gerecycled plastic. De plastic flessen blijven volledig recyclebaar zodat ze steeds opnieuw kunnen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe flessen. Het gerecycled plastic dat wordt gebruikt in deze flessen is afkomstig uit Nederland, dankzij een sterke lokale infrastructuur voor inzameling en recycling van verpakkingen.

Verpakkingen blijven verduurzamen

De stap naar 100 procent gerecycled plastic sluit aan op de duurzaamheidsambities van Coca‑Cola. Coca‑Cola in Nederland werkt al lange tijd aan het verder verduurzamen van alle verpakkingen en betrekt daarbij ook de consument. Met de in Nederland ontwikkelde zomercampagne ‘Don’t buy Coca‑Cola if you don’t help us recycle’ zette het bedrijf vorig jaar de kracht en het bereik van haar grootste merk in om recycling te stimuleren. Wereldwijd is de ambitie van Coca‑Cola om tegen 2030 voor de verkoop van elke verpakking een ander blikje of fles in te zamelen en te recyclen.

 

Lees het volledige persbericht op de site van Coca-Cola Nederland

 

1 100% gerecycled plastic voor kleine flessen (≤500 ml) per oktober 2020 en grote flessen in 2021 (excl. dop en etiket), in Nederland geproduceerd.