Riedel

Duurzaam sap in een duurzame verpakking

Niet alleen verduurzaamt producent Riedel de fruitteelt aan het begin van de keten, maar ook het verpakken van het sap gebeurt zo duurzaam mogelijk. Dit wordt gedaan door het reduceren van materialen en vergroten van de recycleerbaarheid van de verpakkingen voor al Riedels merken.

Duurzame verpakking Coolbest

FSC-gecertificeerd karton

De pakken van bijvoorbeeld CoolBest en Appelsientje bestaan uit lagen karton, plastic en aluminium. De laag karton is FSC-gecertificeerd. Dit keurmerk verzekert dat grondstoffen voor het karton afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met aandacht voor mens en dier. Het plastic kan voor 100% worden gelinkt aan plant-based materialen via het mass balance systeem. De plastic lagen zijn nodig om het karton tegen vocht te beschermen. Hiervoor wordt de plantaardige grondstof tallolie gebruikt, een volledig hernieuwbaar restproduct van bomen. Bij het maken van houtpulp uit hout komt deze stroperige vloeistof tevoorschijn, die als afvalstof toch nuttig kan worden gebruikt door er plastic van te maken.
 

De Appelsientje pakken zijn daarnaast voorzien van een nieuwe, duurzame dop gemaakt van plant-based plastic, afkomstig van suikerriet. De laag aluminium is nodig om het sap vers te houden en kan steeds worden herbruikt. Hierdoor zijn de CoolBest en Appelsientje pakken beide 100% recyclebaar!

Alle verpakkingslagen zijn dus volledig hernieuwbaar waardoor het milieu niet wordt uitgeput. Op deze manier komen er geen fossiele brandstoffen aan te pas aangezien deze langzaam opraken. Als het pak wordt gerecycled worden er bijvoorbeeld emmers gemaakt van het plastic, toiletpapier van het karton en het aluminium wordt opnieuw gebruikt. 

Duurzame verpakking Appelsientje