Riedel

100% duurzame fruitteelt

Het fruit voor de sappen van Riedel wordt gehaald uit landen verspreid over de hele wereld. Ondanks dat milieu- en mensvriendelijke fruitteelt hier niet altijd vanzelfsprekend is, speelt Riedel een belangrijk rol om dit te verbeteren.

Duurzame fruitteelt door Riedel

Rural Horizons: maatschappelijk verantwoorde keten

Zo heeft sapproducent Riedel een project afgerond binnen het Rural Horizons programma, waarbij een boerencoöperatie was aangesloten om hun productie te verbeteren. In dit project werd hard gewerkt aan het beschermen en verbeteren van de natuurlijke omgeving, sociale en economische omstandigheden van de sinaasappelboeren, werknemers en lokale gemeenschappen. Dit deden wij in samenwerking met Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor sociaal verantwoorde, milieuvriendelijke en winstgevende productieketens.

Farm Gate: duurzaam fruit telen

Voor onze mango’s in India heeft Riedel een Farm gate project gedaan met Solidaridad en meerdere leveranciers. Dit succesvolle project is inmiddels opgevolgd door het Farm Gate 2.0 project, waarbij nog eens 100 kleine boeren worden geholpen duurzamer te telen. Gedurende beide projecten worden boeren die de Alphonso mango telen geholpen beter om te gaan met klimaatverandering. Op deze manier kan de opbrengst en kwaliteit worden verhoogd met minder input. Boeren worden getraind om duurzaam te composteren en irrigeren, maar ook om hun gewassen duurzaam te leren beschermen met aandacht voor persoonlijke veiligheid en voor het milieu. Daarnaast kunnen makkelijke tools zoals fruitvliegvallen worden ingezet als natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Ook de bedrijven waar het fruit wordt verwerkt tot puree of sapconcentraat worden door een onafhankelijke derde partij geauditeerd op gezondheid, veiligheid, arbeidsomstandigheden, bedrijfsethiek en het milieu. Zo zorgt Riedel dat ook deze stap in de fruitketen duurzaam is. 
Op dit moment wordt van onze mango’s al 60% duurzaam geteeld. Het streven van de sapproducent is om voor 2030 100% van het fruit duurzaam te kunnen telen door projecten verder uit te blijven breiden.