Volop keus voor elk moment
De keuze voor een frisdrank kan afhangen van smaak, leefstijl en het moment. Er zijn frisdranken met suiker, frisdranken met een combinatie van suiker en zoetstoffen en frisdranken met alleen zoetstoffen die in de meeste gevallen nagenoeg geen calorieën bevatten. Is het tijd voor een oppepper, dan kun je ook kiezen voor een sportdrank of energiedrank.

Frisse dorstlesser
Werd er in 1960 nog maar 13 liter frisdrank per persoon per jaar gedronken, in 2013 drinkt de Nederlander gemiddeld 99,4 liter frisdrank per jaar. En dat is helemaal niet zo vreemd, want door de combinatie van zuur, zoet en - eventueel - de frisse tinteling van koolzuur, zijn frisdranken dorstlessers bij uitstek.

Variatie in verpakkingsgrootte
Frisdranken hebben de laatste jaren diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Het aanbod van verschillende soorten is aanzienlijk uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe soorten op de markt. Ook het gebruiksgemak is verhoogd door de verscheidenheid aan verpakkingssoorten, er is met name een trend waarneembaar naar kleinere verpakkingsmaten . Zo zijn er flesjes en blikjes frisdrank beschikbaar vanaf 150 ml tot 500 ml voor tussendoor. Geef je een feestje? Dan zijn de anderhalve of twee liter frisdrankflessen praktisch.