Frisdranksector haalt eerder en ruimer doelstelling caloriereductie: -20%

 

Reductie van calorieën in frisdranken in Nederland overstijgt die van Groot-Brittannië ruimschoots

Verschillende media besteden deze week aandacht aan vermindering van suiker in frisdranken in Groot-Brittannië. Dit zou toe te schrijven zijn aan de daar begin april ingevoerde belasting op basis van het suikergehalte in frisdranken. In het verlengde van dit soort berichtgeving wordt ook wel beweerd dat de industrie in Nederland uit eigen beweging geen of niet genoeg stappen zou zetten. De reductie die hier al volop gaande is wordt daarmee onterecht ter zijde geschoven.

Infographic commitment laagcalorische frisdranken op middelbare scholen

De Nederlandse frisdrankproducenten stoppen met de verkoop van de traditionele, suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. De implementatie is uiterlijk eind 2018 afgerond en vanaf dan zijn er op middelbare scholen, naast water, alleen nog laagcalorische en calorievrije frisdranken beschikbaar. 

Nieuws commitment frisdrank op middelbare scholen

Forse aanpassing in frisdrankassortiment op middelbare scholen

De Nederlandse frisdrankproducenten1 stoppen met de verkoop van de traditionele, suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. De implementatie is uiterlijk eind 2018 afgerond en vanaf dan zijn er op middelbare scholen, naast water, alleen nog laagcalorische en calorievrije frisdranken2 beschikbaar.

Nationaal Frisdrankonderzoek 2017

Groei verfrissende drankjes met minder tot geen suiker en calorieën

Den Haag, 23 augustus 2017 – De consument kiest steeds bewuster zijn of haar verfrissende drankje. Dit blijkt uit het 3e Nationaal Frisdrankonderzoek 2017, afgenomen onder 1.140 Nederlandse frisdrank drinkers. Cola regular blijft weliswaar nog altijd de meest populaire frisdrank, maar consumenten kiezen ook steeds bewuster voor de light en zero varianten van frisdranken omdat er minder suiker en daardoor minder calorieën in zitten.

Nationaal Frisdrankonderzoek 2017

Het nationaal Frisdrankonderzoek is een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank. 

Koolzuur in drankjes laten geen negatief effect zien

In de media verschenen de laatste maanden enkele berichten over het effect van koolzuur in drankjes. Dit alles naar aanleiding van de publicatie van het onderzoek[1] van onderzoekers van de Birzait Universiteit in Palestina.

Infographic feiten caloriereductie frisdrank

Producenten van frisdranken lopen voorop als het gaat om het reduceren van calorieën. Dit doen zij door middel van herformuleringen van bestaande frisdranken en nieuwe introducties. Bijgaande infographic visualiseert de belangrijkste ontwikkelingen.   

Caloriereductie door de jaren heen

Caloriereductie

Feiten over frisdrank: caloriereductie

Caloriereductie

Feiten over frisdrank: caloriereductie

Abonneren op RSS - frisdrank