100% puur sap

Vruchtensappen sluiten goed aan op verschillende trends: ze zijn lekker, natuurlijk en leveren een bijdrage aan de voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Sappen hebben een natuurlijke oorsprong: vers fruit. Ze bestaan uit 100% puur sap van een of meer vruchten (sinaasappels, appels, druiven, kiwi’s etc.). Sap zit vol voedingsstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft om gezond te blijven zoals vitaminen en mineralen.

Geen suiker toegevoegd

Vruchtensap is gemaakt van 100% puur fruit, door het persen van één of meerdere soorten fruit, zonder de toevoeging van andere ingrediënten. Een vruchtensap mag alleen een vruchtensap worden genoemd als het voldoet aan  strenge wettelijke eisen. Aan vruchtensap mag bijvoorbeeld geen suiker worden toegevoegd, in tegenstelling tot vruchtendrank en vruchtenfrisdrank. Deze eisen staan omschreven in het warenwetbesluit vruchtensappen welke is afgeleid van EG richtlijn 2012/12. Dus als je vruchtensap koopt en drinkt, weet je zeker dat je een 100% natuurlijk product drinkt. 

Positieve voedingsstoffen in vruchtensappen

Fruit en groente zijn een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, voedingsvezels en andere voedingscomponenten met een positief effect op de gezondheid. De meeste van deze positieve nutriënten zijn ook aanwezig in vruchtensap. 

Een sinaasappel bevat in vergelijking tot een glas sinaasappelsap minder energie en meer voedingsvezels. Sinaasappelsap en sinaasappels bevatten allebei positieve nutriënten zoals kalium, foliumzuur en vitamine C. Wat betreft vitaminen en mineralen doen een sinaasappel en sinaasappelsap niet voor elkaar onder. Zie ook de tabel hieronder.

Vergelijking sinaasappel en sinaasappelsap