Gezonde leefstijl
Als je mensen vraagt wat ze belangrijk vinden in het leven noemen ze vaak gezond zijn en gezond blijven. Logisch, want wie zich gezond voelt, functioneert beter en kan meer genieten van het leven. Een gezonde levensstijl draagt bij aan een goede gezondheid. Dat betekent onder andere: niet roken, gezond eten, voldoende drinken, voldoende bewegen, matige alcoholconsumptie en zorgen voor voldoende ontspanning.

Voldoende drinken
Gezond eten doe je door te variëren. Dat wil zeggen: volop afwisselen met basisvoedingsmiddelen zoals brood, aardappelen, groenten, fruit en zuivelproducten. Hiermee leg je de basis. Voldoende drinken is hierbij ook essentieel. Een mens heeft ongeveer 2,5 tot 3 liter vocht per dag nodig. Onze vaste voeding levert zo’n 1 tot 1,5 liter vocht per dag. Om dat aan te vullen is het belangrijk daarbij nog eens 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Deze hoeveelheid vocht hebben we nodig bij geringe lichamelijke activiteit. Bij veel lichamelijke activiteit, zoals tijdens het sporten, of bij hoge temperaturen, zoals in de zomer, vraagt ons lichaam om meer vocht. Voldoende drinken is dan van groot belang.

Wat drink je?
De keuze voor wat je per dag drinkt, kan afhangen van smaak, leefstijl en het moment. Zo is water een uitstekende dorstlesser en bevat een glas water geen calorieën. Binnen het frisdrank segment heb je een ruime keuze aan smaken en energiebehoeftes. Een glas regular frisdrank is een prima keuze. Wil je wat fris drinken zonder calorieën, dan kies je voor een light of zero frisdrank. Een vruchtensap bevat extra vitamines en bestaat voor 100% uit puur sap van een of meer vruchten. Vruchtensap is daarmee een gezonde dorstlesser. En siropen lenen zich uitstekend om overal te gebruiken, op elk moment van de dag. Het uitgebreide assortiment en de keuze van mengverhoudingen met water maakt het mogelijk om een bewuste keuze te maken die past bij jouw eigen leefstijl.