Sinaasappelsap is een natuurlijk product en bestaat voor 100 procent uit puur fruit. Dat één glas sinaasappelsap meetelt als één portie fruit, is bij veel mensen niet bekend. In een kort filmpje brengt de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) deze boodschap daarom nog eens over het voetlicht. 

Raymond Gianotten (directeur FWS): “Het Voedingscentrum adviseert iedereen dagelijks twee stuks fruit te eten. De meesten van ons halen deze norm echter niet. Volgens het Voedingscentrum kan één glas sinaasappelsap, één stuk fruit vervangen. Een glas sinaasappelsap is dus lekker én een mooie aanvulling op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit.”

Sinaasappelsap meest gedronken sap
Uit de consumptiecijfers frisdranken, waters, sappen 2013 (Kerngegevens FWS 2013) blijkt dat sinaasappelsap in Nederland het meest gedronken vruchtensap is. Op de tweede plaats staan overige sappen, gevolgd door appelsap en een mix van sappen. In 2013 werd er met 16,4 liter per hoofd van de bevolking, wel iets minder vruchtensap gedronken dan in 2012 (17,3 liter per hoofd van de bevolking). Het meeste vruchtensap wordt gedronken in de groep 20-29 jaar (Drankenconsumptie in Nederland).