Op 11 juli 2019 verscheen een onderzoek in de British Medical Journal (BMJ) naar een mogelijk verband tussen consumptie van suikerhoudende dranken en een verhoogd risico op kanker.

Het onderzoek laat verbanden zien, maar bewijst volgens de onderzoekers niet dat de consumptie van suikerhoudende dranken kanker veroorzaakt. Men geeft daarnaast aan dat aanvullend onderzoek noodzakelijk is en wij volgen deze ontwikkelingen vanzelfsprekend nauwlettend.

We onderschrijven de richtlijn van de WHO om niet meer dan 10% van de dagelijkse calorieën uit ‘vrije suikers’ te halen en werken daarom aan het verlagen van de calorieën in ons assortiment. Dat doen we door suiker uit bestaande producten te halen, nieuwe producten met weinig calorieën op de markt te brengen, kleinere verpakkingen aan te bieden en meer water te verkopen. Op die manier hebben we als sector tussen 2012 en 2018 een suikerreductie van 20% gerealiseerd. In 2025 zal dit zelfs 30% zijn. Zo zorgen we ervoor dat consumenten steeds minder calorieën en suiker uit frisdranken consumeren. Dit is in lijn met de gezondheidsrichtlijnen en de adviezen van de onderzoekers.

Tags