Vandaag heeft de Nederlandse vereniging Frisranken, Waters, Sappen (FWS) het handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ ondertekend. Ze deed dit tijdens het FWS Zomerevent in De Mesdag Collectie te Den Haag. Met de ondertekening levert de FWS een belangrijke bijdrage aan een gezond voedingsaanbod op school. 

Raymond Gianotten, directeur FWS: “Frisdranken, waters, sappen en siropen hebben een bescheiden aandeel in de totale consumptie, blijkt uit het onderzoek ‘Drankenconsumptie in Nederland’ dat GfK in opdracht van de FWS, op basis van de laatste Voedselconsumptiepeiling heeft gedaan. Dat neemt niet weg dat we als FWS onze  verantwoordelijkheid nemen in strijd tegen overgewicht. We doen dit onder meer met een gevarieerd aanbod aan frisdranken, waters, sappen en siropen vanaf nul calorieën. Ook bieden we een ruime keuze aan verpakkingen met diverse inhoudsmaten van 150 ml tot 2 liter. Ik ben verheugd dat we met de ondertekening van het ‘Handvest Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ opnieuw een belangrijke stap zetten, ditmaal in de richting van een gezond en gevarieerd aanbod op scholen.”

Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, over de ondertekening van de FWS: “Heel fijn dat de vereniging FWS mee gaat doen met gezondere schoolkantines. Gezonde producten zoals water en suikervrije dranken zijn belangrijk voor opgroeiende kinderen en kinderen zijn essentieel voor onze toekomst. Beiden komen samen in onze gezamenlijke strijd tegen overgewicht bij kinderen. De FWS is daarbij een welkome partner.

Stap voor stap aanpak
Het handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op scholen’ betreft afspraken voor een stap voor stap aanpak naar een gezonder voedingsaanbod op scholen in het voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs. Doel van het handvest is het realiseren van een aantrekkelijk, betaalbaar en gezond aanbod in de schoolkantine. De aangesloten handvestpartijen zetten zich in om gezond eten en drinken op scholen en in kantines te realiseren. Het Handvest is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht en het Voedingscentrum.