De kers is op weg om de laatste vrucht te worden die de status van 'superfruit' bereikt, dankzij steeds meer aanwijzingen voor haar gezondheidsvoordelen. Hoewel appelen en sinaasappelen nog steeds wereldwijd domineren, is de kers aanwezig in zeven procent van het vruchtensap dat werd geïntroduceerd in 2011, volgens onderzoeksspecialist Innova Market Insights.

De toenemende interesse in kersensap is het groeiende bewijs voor de gezondheidsvoordelen van de vrucht. Het bevat een zeer hoog gehalte aan antioxidanten, maar nieuw onderzoek heeft ook aangetoond dat zure kersen bijdragen aan het verbeteren van je slaapkwaliteit, dat ze ontstekingen verminderen en spierherstel versnellen. Er is ook bewijs dat zure kersen kunnen helpen bij de bestrijding van artritis en dat ze het risico op jicht verminderen.

De aanspraak van de kers op de status van superfruit is ook door een ander rapport behandeld, The Red Report, waarin meer dan 50 wetenschappelijke studies over kersen zitten besloten. Amerikaans gezondheidsexpert dokter Wendy Bazilian hielp het rapport te lanceren en zei: "De kracht van dit superfruit is duidelijk. Het fruit wordt al langer beschouwd als verlichtend bij pijn, maar daar is nu ook duidelijk bewijs voor." Volgens het rapport vindt 90 procent van de volwassenen het belangrijk voedingsstoffen te halen uit voeding dat van nature rijk is aan vitaminen en mineralen met vitamine A als belangrijkste voedingsstof. Zure kersen bevatten negentien keer meer vitamine A dan blauwe bessen of aardbeien.