De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) levert dit jaar een bijdrage aan World Water Day door Stichting Waterpas te sponsoren. Hierdoor wordt een school in Mombasa (Kenia) een jaar lang voorzien van zuiver drinkwater.

Raymond Gianotten (directeur FWS): “Het drinken van water is in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Er is  altijd toegang tot zuiver water, of je nu kiest voor natuurlijk mineraal- en bronwater of kraanwater. Helaas geldt dit niet voor iedereen op de wereld. Als water verpakkende industrie geven we daarom graag een bijdrage aan Stichting Waterpas. Met deze sponsoring wordt de Bambino Academy in Mombasa in Kenia een jaar lang voorzien van zuiver drinkwater.”

Water is de eerste basisbehoefte
Stichting Waterpas heeft als doel om zo veel mogelijk scholen, wees- en ziekenhuizen in en rondom Mombasa van gratis schoon drinkwater te voorzien. Michiel de Haan (bestuurslid Stichting Waterpas): “Schoon drinkwater is de eerste basisbehoefte van elk mens, maar helaas niet voor iedereen beschikbaar. Met schoon drinkwater kunnen kinderen gezond opgroeien en optimaal leren, zodat ze maximale kansen krijgen om te bouwen aan een goede toekomst.”

Water drinken belangrijk
Het drinken van water is essentieel voor lichamelijke en cognitieve functies zoals de instandhouding van de lichaamstemperatuur. In Nederland is er een ruime keuze aan zuiver drinkwater. Verpakt mineraal- en bronwater is van nature zuiver en is daarmee direct vanaf  de bron veilig voor consumptie. De milieu-impact van verpakt water is zeer beperkt; de CO2 uitstoot van een liter verpakt water staat gelijk aan die van een kilometer autorijden.