Naar aanleiding van berichten uit de media vandaag over de consumptiecijfers van Frisdranken, Waters en Sappen zet de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) alle feiten nog eens op een rij.

Mineraal- en bronwater is uniek en consumptie past uitstekend binnen een duurzame levensstijl
Natuurlijke mineraal- en bronwaters zijn uniek en zijn wezenlijk verschillend van leidingwater. Mineraal- en bronwater is het enige van nature zuivere water. Het is zo zuiver dat het direct drinkbaar is bij de bron. Chemische behandeling is bij wet verboden.

Maar natuurlijk mineraal- en bronwater is ook een duurzame dorstlesser. Raymond Gianotten, directeur FWS: “Veruit het meeste van ons natuurlijk mineraal- en bronwater komt uit Nederland of vlak over de grens in België. Dit maakt het een echt lokaal product. In Nederland drinken we het minste natuurlijk mineraal- en bronwater van heel Europa, namelijk gemiddeld 22 liter per persoon per jaar. Dit staat qua CO2 uitstoot gelijk aan slechts 22 kilometer autorijden. Daarnaast heeft de jaarlijkse consumptie van natuurlijk mineraal- en bronwater een waterfootprint die gelijk staat aan het eten van slechts vijf gram rundvlees per jaar. Het drinken van plat, licht-bruisend of bruisend natuurlijk mineraal- en bronwater past dus uitstekend in een duurzame levensstijl.”

Ook binnen frisdrankensegment ruime keuze
Maar ook in andere productcategorieën wordt een breed en gevarieerd assortiment aangeboden, waarbij de consument zelf kan kiezen waar hij/zij op dat moment behoefte aan heeft. Raymond Gianotten licht toe: “Er is een groot productportfolio van regular frisdranken tot aan frisdranken zonder calorieën. Ook wordt een scala aan verpakkingsgroottes aangeboden. Bijvoorbeeld van flesjes van 150 ml voor onderweg tot aan 2 liter flessen voor tijdens feestjes. De consument kiest zelf waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft, er is volop keuze.”