Samenstelling

Mineraal- en bronwaters onderscheiden zich van andere soorten water door de natuurlijke zuiverheid en de constante kwaliteit. Het zijn uitstekende calorievrije dorstlessers voor elk moment van de dag.

Natuurlijk mineraalwater
Natuurlijk mineraalwater moet aan strenge wettelijke eisen voldoen. In Nederland zijn deze eisen vastgelegd in het Warenwetbesluit Verpakte Waters. Dit besluit komt voort uit Europese regelgeving voor natuurlijk mineraalwater. Daarin staat onder meer dat de bron erkend dient te zijn door de overheid.

Koolzuur
Consumenten kunnen kiezen uit verschillende soorten natuurlijk mineraalwater. De markt onderscheidt koolzuurhoudend en koolzuurvrij (zogenoemd 'plat') water. Bij koolzuurhoudend water is er verschil tussen water dat van nature koolzuur bevat en water waaraan het gas is toegevoegd. De hoeveelheid koolzuur kan verschillen. De Nederlandse Warenwet geeft hiervoor geen richtlijnen. Wel moeten fabrikanten vermelden of er koolzuur is toegevoegd.

Koolzuurvrij
Nederlanders drinken steeds meer natuurlijk mineraalwater. Het koolzuurvrije natuurlijk mineraalwater wint de laatste tijd aan populariteit, vooral als verfrissing bij de maaltijd. In landen met een natuurlijk mineraalwatertraditie is deze variƫteit al heel lang in trek.