Actueel

  • 30/09/2014
    Mineraal- en bronwater van hoge kwaliteit en consumptie past in een duurzame levensstijl

    “Mineraal- en bronwater is een ander product dan leidingwater. Bronnen van mineraal- en bronwater zijn wettelijk streng beschermd. Hiermee wordt het unieke en van nature zuivere karakter van mineraal- en bronwater gewaarborgd”, zegt Raymond Gianotten, directeur FWS. Hij reageert hiermee op een artikel van Alphons Geerlings, waarin deze zich kritisch uitlaat over water uit flessen. De FWS wijst graag op enkele feitelijke onjuistheden in het artikel en wil enkele beweringen in de juiste context plaatsen.

  • 18/09/2014
    Hoeveelheid glazen light frisdranken in Israelisch onderzoek extreem hoog

    Het tijdschrift Nature heeft vandaag de onderzoeksresultaten gepubliceerd van Israelische wetenschappers over de relatie tussen zoetstoffen en diabetes. In het onderzoek stellen wetenschappers dat zoetjes, lightproducten en caloriearme drankjes leiden tot stofwisselingsafwijkingen (waaronder diabetes) bij mensen die daarvoor aanleg hebben.

Meer nieuws

Uit de media

Meer uit de media

Column

Toekomstvisies met betrekking tot duurzaamheid en circulaire economie

door Raymond Gianotten

Op woensdag 25 juni vond het tweede FWS Zomerevent plaats. De tuin van de Mesdag Collectie, met uitzicht op het beroemde Vredespaleis, was het decor voor een geslaagde en inspirerende middag waar relaties en leden van FWS konden bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de sector.

Inspirerend waren vooropgesteld de sprekers van de middag. Hester Klein Lankhorst, (directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, KIDV) en voormalig Kamerlid Marieke van de Werf (directeur MW Adviesgroep en partner bij Dröge en van Drimmelen) gaven deze middag beiden hun visie over hoe Nederland er in 2030/2040 uitziet als het gaat om duurzaamheid en de circulaire economie. Een interessante vraag die beide dames op een eigen manier invulden. 

  Lees meer

Twitter feed @NL_FWS