Actueel

  • 15/10/2014
    Nieuw onderzoek over energiedranken geeft eenzijdig en vertekend beeld

    Vandaag verschijnt in het online tijdschrift Frontiers in Public Health een artikel waarin de onderzoekers waarschuwen dat de toenemende consumptie van energiedrankjes mogelijk slecht is voor de volksgezondheid, vooral bij jonge mensen. 

  • 10/10/2014
    Natuurlijk mineraal- en bronwater past uitstekend in duurzame levensstijl

    Het drinken van natuurlijk mineraal- en bronwater past uitstekend in een duurzame levensstijl. Er wordt weleens getwijfeld aan de lage milieu impact van mineraal- en bronwater. Dit is onterecht blijkt uit de explanimation over natuurlijk mineraal- en bronwater, die de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) op de Dag van de Duurzaamheid heeft gepubliceerd.

Meer nieuws

Uit de media

Meer uit de media

Column

Toekomstvisies met betrekking tot duurzaamheid en circulaire economie

door Raymond Gianotten

Op woensdag 25 juni vond het tweede FWS Zomerevent plaats. De tuin van de Mesdag Collectie, met uitzicht op het beroemde Vredespaleis, was het decor voor een geslaagde en inspirerende middag waar relaties en leden van FWS konden bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de sector.

Inspirerend waren vooropgesteld de sprekers van de middag. Hester Klein Lankhorst, (directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, KIDV) en voormalig Kamerlid Marieke van de Werf (directeur MW Adviesgroep en partner bij Dröge en van Drimmelen) gaven deze middag beiden hun visie over hoe Nederland er in 2030/2040 uitziet als het gaat om duurzaamheid en de circulaire economie. Een interessante vraag die beide dames op een eigen manier invulden. 

  Lees meer

Twitter feed @NL_FWS